INFORMAZIONI SU

Ph.D. Students


BORTOLETTO Riccardo (Prof. Colizzi) Evidence for Endocanabinoid-Like Compound Supplementation for Human Health: Palmitoylethanolamide as a Potential Treatment in Clinical High-Risk for Psychosis

BUSATO Marta (Prof. Baratta, co-supervisor prof. Beltrami) Preparation and characterization of new cytotoxic complexes with natural products as novel ligands for anticancer applications

MASTANTUONO Serena (Prof. Beltrami) Effects of natural compounds and drugs on the tumor microenvironment of Glioblastoma Multiforme

PARADISO Antonella 
(Prof. Curcio, co-supervisor prof. Beltrami) Produzione automatizzata di EVs da MSC per medicina traslazionale; PNRR

ROSSI Anna (Prof.ssa Innocente, co-supervisor prof.ssa Marino) Exploitation of functional potential of autochthonous microoragnism from fermented foods

STEFANIZZI Daniele (Prof. Curcio, co-supervisor prof. Beltrami) Valutazione dell'impatto di attività fisica e interventi nutrizionali sul sistema cardiovascolare, in modelli animali esposti a dieta ad alto contenuto di grassi saturi e carboidrati; PNRR

BAROZZI Lorenzo (Prof.ssa Manzocco) Proteine vegetali per il settore delle bevande ready to drink: funzionalità tecnologica, proprietà nutrizionali, caratteristiche sensoriali e accettabilità da parte dei consumatori.
DE BERARDINIS Lorenzo (Prof.ssa Manzocco) Engineering of bioaerogels as key ingredients in the development of funcional foods to deliver health through diet.
DI FILIPPO Giulia (Prof.ssa Innocente) Health-promoting whey protein-derived peptides in functional foodstuff.
LANZA Umberto (Prof.ssa Nicoli) Food and food bioactives fighting chronic inflammation.
LENA Alessia (Prof. Maifreni) Applicazione di una tecnologia ecosostenibile: utilizzo della luce UV LED diretta o fotodinamica per processi di decontaminazione microbica nell'industria alimentare.
LOPIORE Marco (Prof.ssa Nicoli) Investigating the relationship between food structure and difestibility outcomes by means of in silico models to drive the rational food design.
MOLTENI Elisabetta (Prof Damante) Durio zibethius-enriched flavonoids for triple negative breast cancer reprogramming.
ORECCHIA Elissabetta (Prof. Comi) Innovazione sostenibile per il miglioramento della qualità dei prodotti carnei nell'era del Green Deal.
PICCO Ilaria (Prof. Comuzzo) Study of oenological practices for the production of long-lived white wines.
PINAMONTI Debora (Prof. Manzano) New strategies to face antibiotic resistence in healthcare and food sectors.